Over Polletje

Polletje Pree heet in het dagelijks leven Indra Spronk. Tijdens mijn eerste zwangerschap in 2009 kon ik maar niet besluiten wat ik op de babykamer wilde hebben, want ik vond geen enkel behang leuk genoeg – dus besloot ik zelf maar op de muur te schilderen. Ik tekende immers al mijn hele leven, en had niet voor niets aan de kunstacademie gestudeerd… Dit project stond aan de wieg van het latere Polletje Pree.

Het doel van Polletje Pree is om zoveel mogelijk kale muren op te vrolijken, of dat nou babykamers zijn, toiletmuren, of bedrijfspanden – de bedoeling is om te maken wat JIJ wilt zien op de muur.

Mijn favoriete dingen om te schilderen zijn semi-realistische scènes met dieren, gebouwen of mensen; typografie; en vooral: dingen die ik nog niet – of niet vaak – gedaan heb. Je kunt prima een plaatje van internet laten zien en zeggen dat je dat wilt hebben, maar we kunnen elk plaatje of idee zo aanpassen dat het helemaal perfect aansluit bij jouw wensen. Twijfel je of ik bij jou pas (en andersom)? Stuur me gerust vrijblijvend een berichtje.

De naam Polletje Pree komt uit een heel oud boekje van Annie M.G. Schmidt dat vroeger ooit gratis weggegeven werd bij aankoop van wasmiddel. De Polletje in dat boekje heet Polletje Pré, en redt de mooie hoed van een dame op een stormachtige dag, en is vooral heel erg schattig.

Naast Polletje Pree ben ik ook eigenaar van een eigen vertaal-/redactiebureau, Tot De Punt.